17 naravnih diuretikov, ki preprečujejo napihnjenost  in kopičenje vode v telesu

Če iščete nekaj, kar bo odgnalo dolgotrajno napihnjenost je teh 17 naravnih diuretikov kot nalašč za lajšanje težav te vrste. Poleg tega pa uživanje teh naravnih zdravil pripomore tudi pri zmanjševanju visokega pritiska.

Čeprav se velikokrat za te vrste težav predpišejo različna zdravila, se boste morda s pomočjo teh nasvetov izognili jemanju tablet, s tem pa prav tako tudi nezaželenim stranskim učinkom, ki se lahko pojavijo ob jemanju tablet.

naravnih diuretikov

Odpravite napihnjenost in odvečno vodo iz vašega telesa

Kaj je diuretik?

Diuretiki so vrsta zdravil, ki pripomorejo pri izločanju urina. Velikokrat se ta zdravila predpišejo za izločanje prekomerne vode iz telesa in pa za zdravljenje različnih bolezni, kakor so to bolezni ledvic ali pa za zdravljenje povišanega krvnega tlaka.

Pa čeprav se včasih ni možno izogniti jemanju tablet, ki pomagajo pri izločanju vode iz telesa, se je dobro zavedati, da te tablete vsebujejo kar nekaj sestavin, ki povzročajo nezaželene stranske učinke.

Kaj je naravni diuretik?

Naravni diuretiki so zelišča in različne vrste hrane, ki lahko nadomestijo tablete. Naravni diuretiki prav tako, kakor diuretiki, pripomorejo pri izločanju nakopičene vode iz telesa in pri napihnjenosti. Prav tako pa preventivno obvarujejo naše zdravje, saj vsebujejo vitamine, minerale in antioksidante.

naravnih diuretikov

naravnih diuretikov

17 Naravnih diuretikov, ki preprečujejo napihnjenost in kopičenje vode v telesu

 • Zeleni čaj, črni čaj in čaj iz glogovih jagod,
 • Peteršilj in zelena,
 • Hibiskus,
 • Regrat in preslica,
 • Brinove jagode,
 • Limone,
 • Česen in čebula,
 • Lubenica,
 • Kumara,
 • Ingver,
 • Jagodičevje,
 • Šparglji.

naravnih diuretikov

naravnih diuretikov

Trije razlogi zakaj uporabiti naravne diuretike, namesto tablet…

Znižujejo krvni tlak

Diuretiki se uporabljajo za zniževanje krvnega tlaka, saj pripomorejo pri izločevanju odvečne soli skozi urin in s tem nižajo krvni tlak.

Kakor diuretiki, ki jih predpiše zdravnik, pa so lahko isto učinkoviti tudi naravni diuretiki. To dokazujejo študije, v katerih so dokazali, da je zeleni čaj učinkovito deloval na zniževanje krvnega tlaka isto stvar pa so dokazali tudi z uporabo hibiskusa in ingverja za namen zniževanja krvnega tlaka, saj sta delovala učinkovito.

Zmanjšujejo napihnjenost

Kopičenje vode v telesu pogosto vodi do otekanja in občutka napihnjenosti. Z uvedbo nekaj od zgoraj naštetih naravnih diuretikov, v hrano pa lahko učinkovito izgubite vso to vodo in s tem preprečite občutek napihnjenosti.

Za primer si lahko vzamemo lubenico, saj je kot sadež čudovit diuretik, zahvaljujoč njeni vsebnosti vode. Z uživanjem hrane, ki telo hidrira, lahko brez težav iz telesa izločite vso nakopičeno vodo.

Pripomorejo pri pravilnemu delovanju ledvic

Ledvice so kakor filtri, saj iz našega telesa filtrirajo vse toksine. Zaradi tega je zelo pomembno, da tu in tam zaužijemo kakšen naravni diuretik. Naravni diuretiki bodo pospešili izločanje odvečne vode iz telesa, s tem pa bodo pospešili tudi sam proces filtracije skozi ledvice in tako izboljšali vse splošno počutje.

Morda vam bo všeč tudi