Veliko ljudi na takšen način škoduje svojemu zdravju

V današnjem času že obstaja tableta za vse vrste težav – menstrualni krči, prehlad, alergije, simptomi gripe. Protibolečinske tablete lahko pomagajo pri lajšanju bolečin, pa naj bodo to bodisi bolečine in krči v mišicah, pa vse do bolečih modrostnih zob. Pametno pa je vedeti, kdaj preide jemanje protibolečinskih tablet iz normalnega stanja, do stanja, ko boste z mislijo, da boste s tableto ublažili bolečinsko stanje, naredili le slabše.

protibolečinske tablete

Protibolečinske tablete in grozljive posledice, ki jih pustijo na telesu

Še bolj boleči glavoboli

Strokovnjaki na ameriškem inštitutu za zdravje so odkrili, da so ljudje, ki jemljejo protibolečinske tablete za lajšanje glavobola (15 dni v mesecu ali več)  v realnosti žrtve prekomernega jemanja protibolečinskih tablet. Ljudje, ki zelo pogosto lajšajo svoje glavobole s pomočjo teh tablet, na koncu pridejo do stanja, ko so njihovi glavoboli še bolj boleči, kakor na začetku.

Povečana možnost za srčni napad ali pa srčni zastoj

Raziskava, ki je potekala na eni izmed danskih bolnišnic, je pokazala, da lahko protibolečinske tablete povečajo nevarnost srčnega zastoja tistim bolnikom, ki so že prej doživeli srčni napad. 56% procentov udeležencev, je bilo po enem letu jemanja zgoraj omenjenih tablet, nagnjenih k smrti.

Protibolečinske tablete in depresija

Besedo depresija velikokrat povežemo z dolgotrajno žalostjo. Na žalost pa so z raziskavo znanstveniki odkrili, da ljudje, ki več kot 80 dni jemljejo tablete za lajšanje težav, v 53% hitreje razvijejo depresivno stanje.

protibolečinske tablete

Poškodba ledvic

Vsako zdravilo, ki ga zaužijemo, se nemudoma sprosti v kri, nato pa ga telo izloči skozi ledvice. Ledvice pa so kakor že vemo, pravi filter za vso ‘nesnago’ v telesu. Med procesom filtracije, lahko zdravilo zmoti pretok krvi skozi ledvice, kar lahko povzroči alergijsko reakcijo ali pa celo poškoduje ledvice. Po raziskavah sodeč, bi naj prav zaradi jemanja protibolečinskih tablet, v deležu 20%, prišlo do sesedanja ledvic

Paracetamol in poškodba jeter

Eno izmed najbolj poznanih tveganj protibolečinski tablet, je poškodba jeter, ki jo povzroča paracetamol.

Dr. Glaser pravi:

Čeprav že vrsto let uporabljamo paracetamol, je ta za uporabo zelo varen, problem pa nastane, če ga v dnevu zaužijemo več kot 4000 miligramov, kar pa lahko vodi do resnih poškodb jeter. Do poškodbe jeter pa lahko tudi pride, ko se paracetamol pomeša z alkoholom. Ker pa se paracetamol uporablja tudi v drugih zdravilih, nikoli ne moramo zares biti prepričani, koliko paracetamola zaužijemo v enem dnevu.

Paracetamol pa se tudi uporablja v različnih tabletah za prehlad in v zdravilih za vnetje sinusov.

”Za vsako bolezen, rož’ca raste”.

Ta rek popelje misli zares daleč, daleč vse do znamenitega filma, ki se je vrtel na slovenskih platnih – filma, Srečno Kekec! Kakorkoli že, je imel Kosobrin prav ko je rekel, da za vsako bolezen raste rožica. Tudi za vsako bolečino, obstaja rastlina, ki lahko enako učinkovito olajša bolečino, kakor bi jo protibolečinska tableta.

Škoduje svojemu zdravju

  • Ingver za boleče mišice

Sodeč po danski raziskavi, ima ingver zmožnost zmanjšanja bolečin v mišicah in sklepih, zaradi svoje močne sestavine, imenovane ginerol. Že ena žlica ingverja v prahu na dan, naj bi poskrbela za olajšanje bolečin v mišicah in sklepih.

  • Detelja za zobobol

Strokovnjaki priporočajo žvečenje detelje za boleče zobe in dlesni. Detelja vsebuje eugenol, prav tako pa ima v sebi močne anestetične lastnosti.

  • Češnje za bolečine v sklepih in za glavobol

Glavobol, artritis in še številne bolezni, so bolezni, ki jih na dnevni bazi doživlja veliko ljudi. Sodeč po raziskavi naj bi skodelica češenj na dan bila bolj učinkovita kako protibolečinske tablete aspirin in pa ibuprofen.

  • Česen za bolečine v ušesih

Da bi bolečina v ušesih izginila, si dajte v uho dve kapljici česnovega olja. Ta postopek pa ponavljajte pet dni. Česen je vsesplošno znano zdravilo za vrsto težav, saj vsebuje žveplo in selen. Za pripravo olja, strite strok česna in ga pražite 2 minuti, v dveh žlicah oljčnega olja.

  • Ribe za bolečine v trebuhu

500 gramov zaužitih rib naj bi pripomoglo k boljši prebavi. Najbolj priporočljive ribe za uživanje pa so – tuna, losos, sardine… Preprečile pa naj bi različna vnetja, krče in pa bolečine v trebuhu.

  • Kurkuma za kronične bolezni

Znanstveno je dokazano, da je kurkuma vsaj trikrat bolj močna od aspirina, ibuprofena in drugih protibolečinski tablet.

  • Sok paradižnika za krče v nogah

Krči v nogah nastanejo zaradi pomanjkanja magnezija, prekomerne telovadbe ali pa zaradi takšnih in drugačnih diuretikov. Priporočljivo je, da za zmanjšanje krčev v nogah, dnevno spijeta okoli 2 dcl paradižnikovega soka.

Zdravju

Morda vam bo všeč tudi