seehttp://yoloxxx.com pov bj who is this girl.

Nevarni tamponi in vložki – kakšna je cena, ki jo plačamo?

Ena izmed najbolj odmevnih novic iz sveta uporabe ženskih higienskih izdelkov, je bila nedvomno novica o Lauren Wasser, ki je izgubila nogo (in pa tudi skoraj življenje) zaradi sindroma toksičnega šoka, ki ga je povzročil tampon. Nevarni tamponi in vložki so definitivno tema, ki bi morala biti bolj pogosta med mladimi ženskami, kakor pa tudi starejšimi ženskami. Že zgolj iz razloga, da bi nakupovanje teh izdelkov, iz strani potrošnic, postalo bolj zavedno, kakor je sedaj.

Nevarni tamponi in vložki – kakšna je dejanska cena, ki jo uporabinice plačamo?

Čeprav so primeri sindroma toksičnega šoka bolj redki, obstaja tukaj še kar nekaj drugih zelo pomembnih negativnih stranskih učinkov, katerih bi se morala zavedati vsaka ženska, ki uporablja tampone in vložke.

Zakaj je pomembno, da zaščitimo našo kožo pred nevarnimi tamponi in vložki?

Koža je največji organ na našem telesu, ki pa je hkrati tudi najtanjši. Tako tanek, da le 2 mm kože ščitita naše telo pred potencialnimi toksini. Med drugimi pa je koža zelo vpojna, še posebej na predelu okoli splovila.

Vse kar namreč pride v stik s kožo se bo vpilo skozi kožo tudi v krvni obtok, ki kroži po celotnem telesu. Ravno iz tega razloga tudi nikotinski obliži in drugi obliži, ki so ustvarjeni v medicinske namene – delujejo tako dobro.

Zato je eden izmed najbolj primernih nasvetov ta, da na kožo ne dajemo stvari, katerih ne bi sicer tudi pojedli.

Ravno ti strupeni tamponi in vložki so širom sveta uporabljeni iz strani 85% žensk. Po podatkih Flow: The Cultural History of Menstruation, povprečna ženska v svoje žiljvenju odvrže 100-130 kilogramov vložkov, tamponov in aplikatorjev tamponov.

tamponi in vložki

Zakaj lahko tampone in vložke označimo kot nevarne zdravju?

Skoraj vsi tamponi in vložki, ki jih najdemo na policah naših trgovink so narejeni iz polimerov, ki se pridobivajo iz nafte. Med tem, ko so tamponi narejeni iz beljene celuloze, sintetičnih vlaken in majhne količine gensko spremenjenega bombaža.

Velika večina proizvajalcev izdeluje tampone in vložke iz sintetičnih vlaken imenovanih rajon. Potem pa v vložkih najdemo še sestavine, ki se imenujejo SAP ali če prevedemo, po slovensko super vpojna vlakna, ki so narejena iz polimerov, pridobljenih iz nafte.

Raziskava v kateri so testirali Always vložke in ščitnike perila, so med sestavinami našli kar nekaj skrb vzbujajočih sestavin:

  •        Stiren: kancerogen
  •        Klorometan: zaviralec plodnosti
  •        Kloroetan: kancerogen
  •        Kloroform: kancerogen, zaviralec plodnosti, nevrotoksin
  •        Aceton: dražilec    

Lahko si samo predstavljate, da ni Always ni edina znamka, ki za svoje izdelke uporablja zgoraj naštete in pa seveda tudi druge sestavine (ki jih lahko najdete kar v celotni razpredelnici na povezavi spodaj), ki nikakor ne bi smele priti v stik s kožo.

Preglednica sestavin v ščitnikih perila Always – https://www.womensvoices.org/menstrual-care-products/detox-the-box/always-pads-testing-results/ 

Še eden izmed izdelkov, ki se ga je vredno izogniti – Tampax pearl tamponi z aplikatorjem

V neodvisni raziskavi organizacije (leta 2018), ki se bori za ukinitev nevarnih tamponov in vložkov – Woman’s voices for the earth, so prikazali da se v omenjenih tamponih skriva sestavina, z imenom ogljikov disulfid.

Ogljikov disulfid je strupena substanca, ki je med drugimi tudi rakotvorna, ter je označena za razvojni in repruduktivni toksin.

tamponi in vložki

Še eden nasvet, ki ga je pri kupovanju vložkov vredno upoštevati – vsi izdelki, ki so odišavljeni še toliko bolj škodujejo naši naravni vaginalni flori.

Kako zmanjšati tveganje ob izpostavljenosti tem toksinom, ki jih najdemo v nevarnih tamponih in vložkih

  • Tamponi in vložki narejeni iz organskega bombaža
  • Tamponi iz morske spužve
  • Pralni vložki
  • Menstrualna skodelica

tamponi in vložki

Morda vam bo všeč tudi
its always amazing how far amateurs will take it.https://yaratik.pro fine harlot swallows ball cream while making the reality flick.