Pomanjkanje vitaminov? – Zato dodajte v jutranjo kavo teh 5 sestavin!

Pomanjkanje vitaminov v telesu lahko vodi do različnih težav – težave s kožo, nizek imunski sistem… Vsekakor pa obstaja način, kako lahko spijemo jutranjo kavo in poleg tega v telo vnesemo še pomembne vitamine, ki jih potrebujemo za energijo in boljše počutje.

Pomanjkanje vitaminov – Zato dodajte v jutranjo kavo teh 5 sestavin!

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

  • Cimet

Jutranja kava je prav gotovo skoraj za vsakega, sestavni del dneva. Če pa boste v jutranjo kavo dodali še nekaj cimeta, boste tako že na vse zgodaj v vaše telo vnesli pomembne antioksidante.

V jutranjo kavo zmešajte polovico čajne žličke cimeta, ali pa ga dodajte kar med samim kuhanjem kave.

Po raziskavah sodeč naj bi cimet človeku nudil zaščito srca in možganov. Prav tako pa naj bi izboljšal imunski sistem in zmanjšal možnost za razvoj rakavih celic.

pomanjkanje vitaminov

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

  • Ingver

Če se ingver na vašem jedilniku ne pojavi prav pogosto, zagotovo zamujate nekaj njegovih izjemnih učinkov, ki jih ima na zdravje. Za aromatično izkušnjo lahko kakor cimet, h kavi dodate tudi ingver.

Ingver se velikokrat uporablja za zdravljenje slabosti. Vsebuje velike količine antioksidantov in protivnetnih sestavin. Prav tako pa zmanjša bolečino v mišicah, znižuje holesterol in je čudovito zdravilo pri težavah s prebavo.

pomanjkanje vitaminov

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

  • Kurkuma

Če velikokrat prebirate prispevke na temo zdravja, smo prepričani, da veste že skoraj vse, kar je v povezano s kurkumo. Ta zlata začimba je močan antioksidant, prav tako pa bo poskrbela za pomanjkanje vitaminov. Med drugimi pa deluje kot razstrupljevalec ledvic in blagodejno vpliva na prebavo.

Kurkumo prav tako kakor ingver in cimet, vmešamo v kavo – med samo kuho ali pa po kuhi.

pomanjkanje vitaminov

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

  • Maca

Maca je znana po svojih izjemnih učinkih na področju energije, plodnosti, prav tako pa pozitivno učinkuje pri samem uravnavanju hormonov. Z dodatkom mace v kavo, lahko pozabite tudi na pomanjkanje vitaminov, saj vsebuje visok delež vitamina C. Med drugimi pa vsebuje tudi 20 amino-kislin ter 20 maščobnih kislin.

Priporočen dnevni vnos mace je 1-3 čajne žličke.

pomanjkanje vitaminov

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

  • Surov kakav

Mešanica kave in čokolade… sliši se mamljivo, kajne? Če pa v to kombinacijo dodamo še vse pozitivne učinke pravega kakava, dobimo zares zmagovalno kombinacijo. Kakor vse druge je tudi pravi kakav poln antioksidantov, prav tako pa ima najvišjo vsebovanost rastlinskega vira železa.

Surov kakav znižuje krvni tlak, zvišuje nivo dobrega holesterola, slabega pa v tem primeru zniža.  Med drugimi pa ima pozitivne učinke na počutje in na samo delovanje možganov.

Za te pozitivne učinke, v jutranjo kavo zmešajte eno čajno žličko surovega kakava.

pomanjkanje vitaminov

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

Morda vam bo všeč tudi