Pik žuželke – oskrbite mesto pika s temi naravnimi pripravki

Prihaja čas, ko bo zmeraj bolj toplo in bomo več časa preživeli zunaj. Zato je pametno, da imamo pri roki kakšno stvari, ki bo ublažila pik žuželke. Za večino ljudi je pik žuželke nadležna in boleča izkušnja. Zato imamo za vas nekaj naravnih ‘zdravil’, ki bodo ublažile simptome, brez medicinske pomoči. Saj sta po podatkih le eden ali dva človeka od tisočih – alergična na pik žuželke.

PIK ŽUŽELKE IN ZDRAVLJENJE: SIMPTOMI

Pogosti simptomi, ki kažejo na pik žuželke – ose, čebele ali čmrlja.

Če vas bo pičila čebela ali pa kakšna druga žuželka – osa ali čmrlj, bodo za sabo pustili tudi nekaj neprijetnih simptomov.

Simptomi so skoraj vedno enaki:

  • Bolečina,
  • Otekanje,
  • Rdečica,
  • Srbečica.

Vsi simptomi pa se vedno pojavijo na mestu pika in okoli njega.

pik žuželke

6 naravnih zdravil, ki bodo ublažila rdečico, otekanje….

Klasičen pik ne bo povzročil alergijske reakcije, če niste alergični na pike žuželk in bo domače zdravilo čisto dovolj. Vendar pa se pred zdravljenjem z domačim zdravilom  priporočata dve stvari:

  • Odstranite želo: če vas bo piknila čebela, se prepričajte če je želo ostalo na kraju pika. Prepoznate ga lahko tako, da bo na kraju pika v sredini črna pikica. Odstranite jo z nohtom ali pa s kakšno drugo stvarjo, ki ni ostra.
  •  Razkužite: ko odstranite želo, kraj pika sperite z vodo.

SODA BIKARBONA + VODA

Uporaba sode bikarbone je res mogoča vsepovsod. Iz sode bikarbone in vode, naredite pasti podobno zmes.

LED

Ena izmed najboljših in najbolj preprostih rešitev je definitivno led, ki bo pripomogel k zmanjšanju občutka srbenja in pri potencialnem vnetju.

AKTIVIRANO OGLJE

Aktivirano oglje v prahu lahko zmešate z oljem ali pa z vodo in tako ustvarite pasto, ki jo nanesete na pik žuželke. Oglje lahko namreč iz kože potegne strup, ki je še ostal v koži. Prav tako pa pomiri simptome, ki jih za sabo pusti žuželka.

JABOLČNI KIS

Eno izmed najboljših domačih zdravil pa je tudi jabolčni kis. Jabolčni kis bo pomagal pri ublažitvi simptomov pika. Najbolje je, če polijete vato z jabolčnim kisom in jo nato z lepilnim trakom pritrdite na mesto pika.

MED

Med bo poskrbel za preprečitev vnetja in bo tudi s svojimi zdravilnimi značilnostmi zmanjšal občutek srbečice. Med namreč vsebuje 22 amino-kislin, 27 mineralov in kar 5000 encimov. Pik lahko z medom negujemo tako, da na mesto pika namažemo nekaj meda in nato s povojem povijemo območje ter pustimo na mestu do ene ure.

VIRGINSKI NEPOZEBNIK

Mozolji, pik komarja, čebelji pik, osji pik…. Še bi lahko naštevali, ko pride do vseh možnih uporab virginskega nepozabnika. Virginski nepozebnik namreč zmanjšuje občutek srbečice, prav tako pa pomaga pri vnetju. Če ga boste v trenutku pika imeli pri roki, ga preprosto položite na mesto, kjer vas je pičila žuželka.

Kako narediti naravno zdravilo za pike žuželk:

Sestavine:

  • 1 kapsula aktiviranega oglja
  • 10 gramov kokosovega olja

Postopek:

Vsebino kapsule dajte v posodico, dodajte kokosovo olje in dobro premešajte.
To mešanico nanesite na mesto, kamor vas je pičila žuželka. To naravno zdravilo vsake pol ure nanesite na mesto pika, dokler srbečica ne izgine.

pik žuželke

Morda vam bo všeč tudi