Od seksualne energije do doseganja življenjskih ciljev

Seks. Je gonilna sila vseh nas ljudi. Če že izhajamo iz tega, da je potreben za naravno razmnoževanje med ljudmi in živali. Torej sploh ni presenetljivo, da naša življenjska energija izhaja ravno iz poželenja oziroma našega libida.
Zanimivo je, da obstaja način, ko lahko to seksualno poželenje pretvorimo v željo po ustvaritvi nečesa večjega in ne le v željo po samem surovem dejanju.

Prvotno je spolni odnos začetek nekaj novega – od rojstva življenja do rojstva strastnega in umetniškega izražanja.
Carl Jung, psiholog je razvil teorijo o seksualni alkimiji. Govori o tem, da če bi imeli zadosti volje, lahko surovo energijo iz našega libida pretvorimo v kreativnost, ki je vredna zlata. Tudi ljudje, ki so pustili zelo velik pečat na vseh vejah znanosti in umetnosti so govorili o tej transformaciji med seksualno energijo in čisto ustvarjalnostjo. Med njimi so bili tudi Nikola Tesla, Ghandi, Dante Alighieri, Beethoven, Homer in Leonardo Da Vinci.

seksualne energije

OD SEKSA DO INTENZIVNE KREATIVNOSTI IN FOKUSA

Pot, ki nas pelje od začetka do samega uspeha pogosto zahteva neko abstinenco ali odtujenost od nekega določenega dejanja ali pa stvari. Včasih moramo iti mimo našega naravnega nagona, v zavoljo k temu, da dosežemo željeni uspeh. V temu času abstinence lahko razvijemo dovolj močno voljo, ki nas bo vodila do cilja.
Pa naj se to bere še tako čudno, je včasih sam spolni odnos le distrakcija od tistega, kar si zares želimo narediti v našem življenju. Prav tako pa je to nepotrebno trošenje človeške energije in motivacije za napačne stvari.
Kakorkoli že… ljudje lahko s svojim poželenjem razvijemo čisto nov nivo domišljije, volje, vztrajnosti in kreativnosti pa se tega sploh ne zavedamo.

IZKORIŠČANJE SPOLNE ENERGIJE

Preprosto ni dovolj, da imamo le visok libido – naučiti se moramo, kako ga uporabiti. Seksualna transformacija, pomeni spreminjanje naše energije in naših misli iz fizičnega udejstvovanja v namene kreativnosti ali pa nečesa drugega.
Resnica je, da smo ljudje seksualna bitja. Pika. Naš namen spolne transformacije še ne pomeni, da bežimo stran od seksa, ga zavračamo ali pa se celo obsojamo, da imamo poželenje. Največji namen te transformacije je, da sprejmemo, da je spolnost samo del naše narave.
Torej spolnost v našem življenju v bistvu na primeru simfonije predstavlja le spremljevalne tone in ne tistih glavnih, ki naredijo simfonijo zares mogočno.

seksualne energije

Morda vam bo všeč tudi