Veste, kaj pijete iz vaše skodelice? – Čaj in resnica o njem

Glas, ki je skoraj tako močan, da seže v deveto vas… čaj je napolnjen z antioksidanti in s sestavinami, ki preprečujejo raka. Če boste spili skodelico čaja, lahko ta zmanjša možnosti za nastanek bla bla bla za 50%..  Čeprav, nekatere vrste čajev zares pomagajo za milijon in eno stvar, so po navadi to tisti čaji, ki niso šli čez mnogo različnih procesov, da so kasneje našli svojo pot na trgovinsko polico. Obstajajo različne informacije o tem, da se včasih različne sestavine na konvencionalno zapakiranem čaju preprosto spregledajo. Zato je tukaj še eden kristalno jasen primer, ko je bilo mesto dobička, zamenjano s prvim mestom, kjer je včasih stalo zdravje.

Čaj in tradicija

Starodavna Kitajska tradicija, pitja čaja gre nazaj v čas, ko so kitajske dinastije pile čaj zaradi svojih zdravilnih učinkovin, kjer so ga zdrobljenega v prah ali pa kar s celimi listi namočili v vročo vodo in pustili nekaj časa, da je ta prah ali pa, da so listi v vodo sprostili svoje čudovite zdravilne sestavine. Na žalost pa je sodoben čaj daleč od tistega, ki so ga pili v starodavnih časih. Čaji, ki jih proizvajajo velika podjetja, so namreč polni pesticidov, strupov, umetnih sestavin in dodanih okusov.

čaj

Na kakšen način pesticidi uničujejo vaš čaj?

Ker čaj ni opran preden ga dajo v vrečke, lahko to pomeni, da je bil v procesu pridelave večkrat poškropljen s pesticidi, ki bodo kasneje, kot posledica neočiščenega čaja, pristali v vaši skodelici.

Veliko podjetij, ki proizvaja najbolj znane znamke čaja na tem svetu uporabljajo tudi vsem znane napise, ki so kasneje vabljivi za potrošnike, saj zagotavljajo bolj zdrav in čist produkt – ”naravne arome” .

Greenpeace je izdal študijo, ki dokazuje, da številne priljubljene znamke čajev, vsebujejo visoke nivoje pesticidov. Med njimi se nahajata tudi svetovno med potrošniki znani podjetji, Twininngs in Lipton.

Med tem ko pa je narava zelo bogata z obširno paleto zanimivih rastlin, sploh ni skrbi, da bi ostali brez zdravilnih čajev. Potreben je le kakšen sprehod po naravi. Preverite, katera zelišča lahko uporabite za čaj in kateri čaj je namenjen za določene težave.

čaj

Viri in dodatne informacije:

 

 

Morda vam bo všeč tudi