Eterično olje sivke – rešite se mnogih tegob z vsestransko uporabo tega zdravilnega olja

Sivko ljudje že zelo dolgo uporabljajo za odišavljenje parfumov, mil in šamponov. Vendar ali ste vedeli, da ima ta čudovito dišeča rožica zmožnosti, da reši nekaj izmed vaših največjih tegob? Tukaj je razlog zakaj se je eterično olje sivke, evkaliptusa in čajevca tako povzpelo po lestvici priljubljenosti med ljudmi. Ljudje, ki so začeli skeptično razmišljati o tabletah  so pričeli z iskanjem alternative.  To pa so bila med drugimi tudi eterična olja.

eterično olje sivke

Eterično olje sivke in njegovi zdravilni učinki

Pred prvo svetovno vojno, so ljudje uporabljali sivko za dezinfekcijo ran. Kmeti pa so v svoje slamnike dali sivko in se menda na tak način izognili glavobolom. Tisti, ki pa so imeli probleme s spanjem, pa so sivkino značilno aromo uporabljali za boljši spanec.

Sprostite svoj um in telo ter izboljšajte vaš spanec

Sivkina pomirjujoča dišava sprosti vaš um in telo. Sivka naj bi upočasnila funkcije našega živčnega sistem za boljši spanec, prav tako pa naj bi pomagala pri koncentraciji in pri občutku tesnobe.

S sivko očistite rane in zmanjšajte čas celjenja

Sivka ima antibakterijske značilnosti in jo ljudje zaradi tega pogosto uporabljajo za čiščenje ran. Eterično olje sivke lahko namažemo direktno na manjše rane, ugrize, ureznine in s tem dezinficiramo in zmanjšamo čas celjenja rane.
Za opekline zmešajte eterično olje sivke s kokosovim oljem v razmerju 1:5.

Eterično olje in zdravljenje glavobolov brez kakršnih koli stranskih učinkov

Glavobol lahko nastane zaradi različnih dejavnikov – stres, sprememba v hormonih… Z uporabo eteričnega olja sivke lahko pripomoremo k zmanjšani uporabi tablet za glavobole.
Najbolj učinkovito pozdravljen glavobol boste dosegli, če zmešate dve kapljici eteričnega olja poprove mete in dve kapljici eteričnega olja sivke in si s tem masirate tilnik in sence.

S sivkinim eteričnim oljem do boljše prebave

Sivka je pogosto uporabljena kot naravni pomagatelj pri prebavnih težavah. Sivka namreč lažje in hitreje spravi hrano čez črevesje. Prav tako pa vzpodbuja proizvodnjo želodčnih sokov in s tem menda pomaga olajšati prebavne motnje in pa bolečine v trebuhu.

Ali obstajajo kakšni stranski učinki pri uporabi sivkinega eteričnega olja?

Čeprav je to zdravilo popolnoma naravno še vseeno ne izključi dejstva, da lahko na nekatere ljudi vpliva negativno – alergija (razpokana koža skupaj z izpuščaji), glavobol in povečan apetit.
Sivkinega eteričnega olja naj ne bi uporabljale nosečnice in fantje, ki še niso prešli v obdobje pubertere (negativen vpliv na hormone).

Kako lahko uporabljam eterično olje sivke?

Eterična olja lahko uporabljamo na tisoč načinov, seveda pa je odvisno za kaj jih na prvem mestu uporabljamo.

  • Če se želite izogniti aknam ali pa nekaterim drugim težavam s kožo preprosto masirajte olje na prizadeto mesto.
  • Sivkino eterično olje lahko zmešate z drugimi tekočinami in si s tem pripravite dišavni sprej za sobo ali pa odganjalec insektov.
  • V difuzer dajte nekaj kapljic sivkinega eteričnega olja za sproščujočo atmosfero vašega doma.
  • Na konico vašega jezika dajte majhno kapljico eteričnega olja sivke za zmanjšanje oziroma zdravljenje glavobola ali pa vrtoglavice.

Kar pa je zelo pomembno …

Vedeti morate, da niso vsa eterična olja dobra za nas, zato je pomembno, da izberemo kvalitetno eterično olje sivke, ki nam ne bo povzročalo stranskih učinkov. Če je eterično olje sivke zares kvalitetnega izvora pa lahko s tem nadomestite kar nekaj zdravil za te in one težave.

 

Morda vam bo všeč tudi