seehttp://yoloxxx.com pov bj who is this girl.

Želja po hrani – kaj vam vaše telo želi sporočiti o vašem zdravju?

Želja po hrani je včasih zares neustavljiva, kaj pa vi… kolikokrat ji podležete? Želja po hrani se velikokrat pojavi, zato, ker vaše telo potrebuje nekaj dobrega za vaše zdravje. Telo sporoča to potrebo skozi željo po nečem toplem, slanem in pa mastnem. Vendar vas želi v tej točki opozoriti, da v telesu primanjkuje hranilnih snovi, mineralov in potrebnih vitaminov.

Želja po hrani – kaj vam vaše telo želi sporočiti o vašem zdravju?

Potreba po čokoladi

Če si velikokrat zaželite čokolade in se tej želji nikakor ne morete upreti, je to verjetno zaradi pomanjkanja magnezija v vašem telesu. Čokolada namreč vsebuje magnezij, vendar pa obstaja veliko bolj zdravih načinov, kako povišati raven magnezija v telesu. Poleg tega, pa je velikokrat čokolada, ki jo jeste verjetno le sladkor z dodatkom čokolade – http://vednozdrav.si/zdrava-cokolada/
Eden izmed teh načinov je vsekakor surov kakav, ki je poln zdravih antioksidantov. Za še več o pomanjkanju magnezija v telesu preberite:

Pomanjkanje magnezija in povečana dovzetnost k različnim boleznim

 

Želja po sladkem

Želja po sladkarijah izvira že iz otroštva, in je velikokrat povezana z različnimi prazniki. Kot otroci pa ste včasih morda celo bili nagrajeni s čim sladkim, zato obstaja psihološka povezava med sladkorjem in srečo, zato ni nič čudnega, zakaj tu in tam nastopi želja po sladkem. Telo vam z željo po sladkem skuša povedati, da v vašem telesu nekaj primanjkuje:

  • Pomanjkanje kroma,
  • Fosforja,
  • Sulfurja,
  • Ogljika,
  • Triptofana.

želja po hrani

Želja po kruhu, testeninah in drugih oblikah ogljikovih hidratov

Želja po hrani z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov, lahko pomeni, da telo potrebuje dušik. Za nadomestek ogljikovih hidratov, lahko posežete po čem bolj zdravim – jajca, oreščki, stročnice in chia semena.

želja po hrani

Želja po mastni hrani

Telo vam z željo po mastni hrani skuša sporočiti, da vašem telesu primanjkuje hrane, ki je bogata s kalcijem. Kalcij lahko najdemo v mleku, siru in zeleno-listnati zelenjavi. Prav tako pa je možno, da vaše telo potrebuje več zdravih maščob – Omega 3 maščobe.

želja po hrani

Želja po slani hrani

Če je želja po čokoladi najbolj znana želja celotnega človeštva, so vsekakor slani prigrizki na drugem mestu. Potreba po soli je velikokrat le izražena potreba po natriju. Ker pa so velikokrat slani prigrizki zares prava ogljikovi-hidratna bomba, jih lahko nadomestimo s kozjim mlekom in ribami. Želja po hrani, ki je slana pa velikokrat izhaja tudi iz pomanjkanja silicija, ki ga lahko pridobimo skozi semena, indijske oreščke in druge oreščke.

želja po hrani

Morda vam bo všeč tudi
its always amazing how far amateurs will take it.https://yaratik.pro fine harlot swallows ball cream while making the reality flick.