Zdravilo za kašelj, ki je 500-krat bolj zdravo od sirupa

Zima bo počasi začela trkati na naša vrata, prav tako pa bodo z njo prišli prehladi, za veliko večino pa tudi nadležen kašelj. Ker se ljudje najpogosteje zatečejo v lekarno, smo odkrili raziskavo, ki trdi, da je to zdravilo za kašelj vsaj 500-krat bolj zdravo od standardnega sirupa. Ananasov sok je eno iz med tistih zdravil, ki jih imamo skoraj vedno pri roki – s svojimi čudovitimi lastnostmi pa lajša kašelj in suho grlo

Indijski znanstveniki so raziskali področje naravnih substanc, kakor je tudi v tem primeru ananasov sok. Takrat so z uporabo ananasovega soka, meda, soli in popra, prišli do spoznanja, da ananasov sok. Iz telesa odžene vso prekomerno sluz in pa posledično tudi omili nadležen in dolgo trajajoč kašelj. Pacienti, ki so sodelovali v tej raziskavi so se, z ananasovim sokom, pozdravili vsaj petkrat hitreje, če primerjamo zraven čas zdravljenja z sirupi za kašelj.

ananas1

Ananasov sok in zdravilo za kašelj

Ananas prinaša zares dobre prednosti za zdravje, kakor je encim imenovan bromelain, ki deluje kakor antioksidant in zmanjšuje vnetja ter oteklino sinusev. Prav tako pa se bojuje z okužbami in uničuje bakterije, zato je odlično zdravilo za kašelj.

Že 200 gramov ananasovega soka vsebuje 50% priporočenega dnevnega vnosa vitamina C, ki pa je prav tako močan antioksidant, ki krepi imunski sistem in blaži kašelj ter boleče grlo.

Poleg bromelaina in vitamina C, je ananas prav tako dober vir vitamina A, tiamina, riboflavin, vitamina B6, folate, magnezija, mangana in kalija – to so vse hranine snovi, ki so ključnega pomena za človekovo zdravje.

Večina od nas ne potrebuje v prehrani dodatenega sladkorja, zato poiščite nesladkan ananasov sok. Lahko pa si ananasov sok pripravite v mešalniku, kar doma.

ananas2

Močna in naravna rešitev za kašelj

  • 200 ml ananasovega soka,
  • Polovica limone,
  • Nastrgan ingver,
  • Žlica medu,
  • Ščepec soli,
  • Polovička čajne žličke, kajenskega popra.

Vse sestavine v mešalniku zmešajte in popijte 1 dcl tega zdravila, 3-krat na dan. S tem boste odpravili razdraženo grlo.

*Za izboljšano prebavo pa napitku dodajte še malo kurkume.

Morda vam bo všeč tudi