Obraz in opozorilni znaki, da nekaj ni v redu

Če so oči po starem ljudskem reku okno duše, lahko potem za obraz rečemo, da je naš obraz okno in pa hkrati ogledalo, ki nudi v vpogled, kaj se dogaja z nami in kakšno je naše zdravstveno stanje. Od temnih kolobarjev pod očmi pa vse do popokanih žilic na obrazu in razpokanih ustnic. Torej zakaj je naš obraz ogledalo našega vse splošnega zdravstvenega stanja?

obraz

Kaj nam sporoča obraz skozi različne spremembe?

Temni kolobarji pod očmi

Temni kolobarji pod očmi so lahko zapisani v gentskemu zapisu, če pa se temni kolobarji pod očmi začno pojavljati v določenem času našega življenja, pa je vseeno dobro razmisliti zakaj. Prva možnost za nastanek temnih kolobarjev pod očmi sta seveda stres in pa pomanjkanje spanca. Prav tako pa nam telo skozi podočnjake sporoča, da se v telesu nahaja preveč toksinov in jih, da jih je potrebno izločiti.

Kaj jesti? – Rdečo peso, korenje, olje iz lanenih semen, zeleno zelenjavo in pa zelenjavo ter sadje bogato z magnezijem.

Česa se izogibati? – Pšenice, mlečnih izdelkov, kave in pa procesirane hrane.

Suhe in razpokane ustnice

Suhe in razpokane ustnice niso le posledica mrzlega vremena, temveč nam lahko sporočajo, da z našim telesom nekaj ni v redu. Med drugim so lahko razpokane ustnice znak gastritisa.

Razpoke na kotičnih ustnic so znak pomanjkanja hranilnih snovi, po navadi vitamina B, železa in cinka.

Kaj jesti? – Kostno juho, ribe, fermentirano hrano in pa kar je najpomembnejše – veliko vode.

Česa se izogibati? – Sladkorja, alkohola, kravjega mleka in glutena.

Popkane kapilare na licih

Lica so povezana s pljuči, zato lahko ob težavah s pljuči opazimo opazne spremebe tudi na licih. Največji indikator za morebitne težave so popokane kapilare.

Kaj jesti? – Več vitamina C in A ter zdrave maščobe, ki se nahajajo v chia semenih in kokosovemu olju, ananas, jabolka in korenje.

Česa se izogibati? – Mlečnih izdelkov, pšenice, čokolade in margarine.

Akne

Pojav aken lahko razdelimo na 14 različnih delov oz. točk obraza, to je ena izmed filozofij, za kateri stoji zemljevid človeškega obraza. Znaki bolezni se lahko pojavijo na različnih točkah obraza:

  • Točka 1 in 3 – čelo: Ta cona je tesno povezana z mehurjem in prebavnim traktom. Izbruh aken, na teh dveh točkah lahko pomeni dehidracijo in pomanjkljiv vnos polnovredne hrane.
  • Točka 2 – sredina čela: Na sredini čela, med obrvema se nahaja točka, povezana z ledvicami. Pojav aken na tem področju lahko razlagamo, zaradi precejšne količine zaužitega alkohola ali pa pomanjkanja vitaminov.
  • Točka 4 in 10 – ušesa: Ušesa so zares občutljivo območje, ki je povezano z jetri. Če pa opažate, da so vaša ušesa vroča, morda razlog zato tiči v prevelikem vnosu kofeina in alkohola.
  • Točka 5 in 9 – lica: Pojav aken na licih strokovnjaki povezujejo z znaki bolezni dihal – zamašen nos.
  • Točka 6 in 8 – oči: Oči so povezane z jetri, temne vrečice pod očmi lahko velikokrat pomenijo dehidracijo in slabo izločanje vode.
  • Točka 7 – nos: Če nos velikokrat pordi in se na njemu pojavijo akne, lahko pomeni to v veliki večini primerov, povišan krvni tlak.
  • Točka 11 in 13 – čeljust: Pojav aken na čeljusti, je povezan s težavami menstrualnega cikla ali pa s težavami jajčnikov
  • Točka 12 – brada: Izbruh aken na bradi lahko pomeni, da je telo hormonsko neuravnovešeno.
  • Točka 13 – vrat: Akne se na vratu pojavijo zaradi stresa.

obraz

 

Morda vam bo všeč tudi