Koronavirus tudi v Velenju – po neuradnih podatkih so okužene 3 osebe

Po zaprtju banke, zaprtju neživilskih trgovin, vseh poslovalnic mobilnih operaterjev, skrajšanih delovnih časih trgovin in še bi lahko naštevali…

Je danes 20. marca končno prišel ta dan, ko smo lahko na družabnem omrežju na uradni strani sindikata SKEI Gorenje zasledili, da prekinjajo delo za 14. dni. Prekinitev dela bo pričela veljati 23. marca, in bo veljala vse do 5. aprila.

V uredništvu našega portala to potezo pozdravljamo in smo zares veseli, da so vodilni v podjetju prepoznali grožnjo, ki jo s sabo prinaša virus.

Preverite zalogo dišav na portal8.si

Kaj pa je z domnevnimi okužbami? Zakaj prekinjajo z delom šele sedaj?

Kakor smo napisali že v prejšnjih dveh prispevkih, bi se ta poteza vodilnih v podjetju pričakovala že nekaj dni prej. Zakaj so morali čakati na to, da so neuradno potrdili okužbo v proizvodnji in šele nato napovedali prekinitev dela v proizvodnji za štirinajst dni?

V proizvodnji pa se med delavci govori, da se je družba Hisense Gorenje za prekinitev obratovanja proizvodnje odločila zaradi tega, ker so menda sedaj tam neuradno potrdili kar 3 obolenja za koronavirusom.

Zares pozdravljamo odločitev, da lahko proizvodni delavci ostanejo doma, kjer sedaj ne bodo več opravljali svojega dela v pogojih, ki so bili za trenutno stanje v državi – neustrezni.

Na eno proizvodno halo je bilo na voljo le eno razkužilo – več o tem, kako je izgledal delovni dan si lahko preberete tukaj, kjer je delavka v Gorenju, ki je želela ostati anonimna, zapisala – Koronavirus: Zakaj je parkirišče Gorenja še vedno tako polno?

koronavirus covid19 slovenija

Še enkrat, to odločitev zares toplo pozdravljamo in sploh ne dvomimo, da se je skrb zaposlenih v proizvodnji vsaj malo zmanjšala sedaj, ko lahko ostanejo v zavetju svojega doma.

Želimo pa si, da bi še več podjetij, kjer so ljudje v neposrednem stiku drug z drugim, sledilo odločitvi družbe Hisense Gorenje in vsaj nekoliko pripomogli k počasnejšemu širjenju bolezni ter hitrejšemu okrevanju celotne države – gledano iz gospodarskega kakor pa tudi iz zdravstvenega vidika.

Morda vam bo všeč tudi