Kokosovo olje in nega ustne votline

Kokosovo olje zelo pozitivno vpliva na zdravje naše ustne votline. Čiščenje ustne votline s kokosovim oljem, je metoda pri kateri damo v usta nekaj kokosovega olja in nato ga s pomočjo jezika drgnemo po zobeh in dlesni 20 minut.

 

kokosovo olje

KOKOSOVO OLJE – ZA ZDRAVO USTNO VOTLINO

Kokosovo olje pomaga očistiti bakterije in nepravilnosti v naših ustih, med tem ko ga drgnete ob zobe. Ljudje uporabljajo kokosovo olje za čiščenje kože. Torej zakaj ga ne bi uporabili tudi za čiščenje naših zob in na splošno naše ustne votline? Poleg kokosovega olja pa lahko za čiščenje uporabimo tudi olivno, mandljevo ali pa sončnično olje.
Ta metoda čiščenja ustne votline izvira iz Ajurvedine medicine, ki gre v čas treh tisoč let nazaj. V Ajurvedi dajejo prednost tradiciji in se ne strinjajo z znanostjo.
Čeprav se bo ta tradicija nekomu zdela naravnost čudna, je za nekatere ljudi zares zdravilna že več sto let.

 

PREDNOSTI, KI JIH PRINAŠA KOKOSOVO OLJE PRI NEGI USTNE VOTLINE

PRIPOMORE K ORALNI HIGIENI

Ena izmed najbolj očitnih prednosti čiščenja ustne votline je, da pripomore k boljši higieni, ker uniči bakterije in zmanjša možnosti za nastanek gingvitisa.

BELJENJE ZOB

Presenetljiv efekt je tudi ta, da ta metoda pomaga pri beljenju zob.

ODSTRANI BAKTERIJE

S to metodo boste odstranili bakterije iz vašega telesa, saj so usta začetek prebavnega trakta. Olje bo namreč povleklo bakterije iz vaše sline, zobovja in pa dlesni. Prav tako pa boste tudi zmanjšali možnost nastanka vnetja. Kokosovo olje namreč vsebuje lavrinsko kislino, ki deluje proti glivicam in bakterijam.

POVEČA ENERGIJO

Če se vaš imunski sistem neprestano bojuje z bakterijami v vaših ustih, bo vaša energija čez čas začela upadati. S to metodo čiščenja vaše ustne votline pa boste imunskemu sistemu prihranili nekaj dela, saj boste odstranili bakterije namesto njega.

KAKO POTEKA NEGA USTNE VOTLINE S KOKOSOVIM OLJEM?

Pred zajtrkom, vzemite žlico kokosovega olja in ga 20 minut z jezikom drgnite po zobeh in po dlesni. Med tem času se bo kokosovo olje pomešalo s slino in bo na tak način odstranilo bakterije iz vaše ustne votline. To počnite točno 20 minut, ker drugače tehnika ne bo delovala, kasneje pa to izpljunite. Kokosovega olja ni priporočljivo grgrati zaradi tega, ker bi na tak način prenesli tiste bakterije, ki ste jih že odstranili, nazaj v požiralnik. Ko končate, ga izpljunite in si usta sperite z vodo.

 

kokosovo olje

Morda vam bo všeč tudi