Akupresurne točke na stopalih

Ryan Hoyme / Pixabay

Kaj če vam bi nekdo rekel, da lahko izboljšate zdravje svojih ledvic ali pa sprostite napet vrat le z preprosto masažo stopal? Obstaja zelo velika verjetnost, da bi bili zelo skeptični, saj kako bi lahko bilo to sploh možno? Torej če ste skeptični ali pa ne, naj vam predstavim, kje se nahajajo akupresurne točke na stopalih. Refleksologija je terapevtska metoda za lajšanje bolečin in za izboljševanje zdravja po celem telesu, z stimulacijo akupresurnih točk na vaših stopalih, kakor pa tudi na rokah. Čeprav je za dosego željenega učineka priporočljiv obisk pri strokovnajku, lahko tudi sami doma morda dosežete občutek olajšanja, ko pride do bolečin.

Ryan Hoyme / Pixabay

Akupresurne točke na stopalih in kako deluje refleksologija?

Refleksologijo uvrščamo med alternativne oblike zdravljenja in temelji na ideji, da  na rokah in stopalih obstajajo cone, ki so povezane z žlezami, organi, deli telesa in pa sistemi, ki jih najdemo na in v telesu.

Torej, naj bi s preprostimi pritiski s palcem ali pa z rokami dosegli občutno zmanjšanje stresa v telesu.

Obstajajo celo raziskave, s katerimi so dokazali, da gresta refleksologija in lajšanje bolečin, z roko v roki. Učinkovita naj bi bila za zdravljenje diabetesa, predmenstrualnega sindroma, multiple skleroze…

Kaj lahko z masiranjem akupresurnih točk na stopalih dosežemo?

Preden vam pokažem kje se nahajajo akupresurne točke na stopalih, pa si poglejte, kaj lahko z refleksologijo dosežete pa čeprav nimate specifičnih bolečin:

  • Stimulira delovanje možgan,
  • Poveča energijo,
  • Pospeši cirkulacijo krvi,
  • Čisti urinarni trakt,
  • Pospeši čas okrevanja po poškodbi…

Zdaj ko veste, kako vam lahko refleksologija pomaga pri lajšanju tegob, vam bom predstavila, kako lahko akupresurne točke na stopalih najdete kar v udobju vašega doma.

  1. Najprej je pomembno, da vsedete in udobno namestite. Dvignite nogo in jo položite na koleno druge noge, tako da boste lahko brez težav izvajali masažo na vašem stopalu. Pomembno je, da med masažo sedite vzravnano.
  2. Nato si oglejte sliko spodaj, na kateri so zapisane vse akupresurne točke in najdite del telesa, ki je potreben vaše pozornosti. Naprimer, če želite sprostiti trd vrat, najdite barvo, ki označuje vrat. Nato na stopalu poiščite to območje ki označeno s to barvo. To območje nato močno pritisnite s palcem in pridržite od 1-3 minute.

akupresurne točke na stopalih

 

 

Tukaj pa lahko tudi preverite, kako refleksologijo izvajamo na dlaneh → https://vednozdrav.si/akupresurne-tocke-na-dlani/

Morda vam bo všeč tudi